RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Названо проблему, яку Зеленському потрібно усунути в першу чергу

Однією з головних проблем, які належить вирішити Володимиру Зеленському на посаді президента України, є реформа спецслужб і обмеження впливу російських агентів.

Про це "Апострофу" розповів російський опозиціонер Костянтин Боровий.

"Зараз спецслужби України перебувають у нереформованому стані. Я хочу нагадати, що 70-80% співробітників спецслужб при захопленні Криму перейшли на бік Росії. Звичайно, це дуже небезпечно для України і колись цим треба було почати займатися. Сподіваюся, що новий президент виконає роботу в цьому напрямку. У Грузії свого часу це зробили Саакашвілі та Мерабішвілі - всі реформи в країні вони почали з реформ спецслужб, скорочення впливу ФСБ. Україна поки цією проблемою не перейнялася, тому спецслужби РФ відкрито у вас діють. Наприклад, недавній скандал з впливом на вибори в США. Ясна річ, що не Порошенко цим займався, а російські спецслужби", - заявив Боровий.

За його словами, технологія очищення спецслужб була вже перевірена в Грузії, і Україна може її використовувати.

"Знаєте, це перевірена в Грузії технологія, яка викликала гнів Путіна. Всі говорять про те, що Путін образився на Саакашвілі за те, що той його назвав карликом, але це неправда. Путін образився на Саакашвілі тоді, коли той відмовився залишити на посадах якихось ставлеників російських спецслужб. І почався скандал", - говорить політик.

Боровий вважає, що косметичних реформ недостатньо і Україні потрібно створювати нові спецслужби.

"Все треба робити так, як одного разу вже було зроблено в Грузії. На новому місці створюються нові спецслужби без будь-якого впливу росіян. На жаль, нинішні українські спецслужби скомпрометовані двома способами: перший - їхнє походження від радянських спецслужб; другий - масова зрада, яка, по суті, відбулася в Криму і на Сході України. Тому на новому місці треба створювати", - резюмував він.

Нагадаємо, докладніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": У Кремлі дуже серйозна напруга через перемогу Зеленського - Костянтин Боровий.