RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Чи вів штаб Зеленського переговори Кремлем: з'явилася цікава версія

Російський політолог Дмитро Орєшкін озвучив свою версію з приводу можливих переговорів штабу Володимира Зеленського з Кремлем.

Свою думку з цього приводу він висловив в колонці на "Апострофі".

"Указ (мається на увазі указ про спрощену видачу паспортів РФ, - прим. ред.) - ніяка не новина. Є сенс говорити тільки про те, чому саме зараз. Ясне розуміння про це можна почерпнути хіба що з голови Володимира Путіна - ми можемо тільки здогадуватися. Досить зрозуміло, що останні кілька тижнів Зеленський нарощував шанси на перемогу. Відповідно, аналітики в Кремлі чудово розуміли, що він цілком може бути президентом, і продумували варіанти взаємодії з ним", - упевнений він.

Політолог пояснив, чому Зеленський першим своїм кроком на шляху президентства назвав питання про звільнення захоплених українських моряків.

"Я навіть схильний припускати, що на якомусь рівні - може бути, не особисто із Зеленським, а його емісарами або людьми Коломойського - проводили "просвітницькі" заходи. Тому коли Зеленський заявив, що перше, що він зробить, це буде боротися за долю 24 українських моряків, то у мене як людини, яка давно спостерігає за манерами пострадянських еліт, постало питання: навіщо заздалегідь про це заявляти, якщо ти можеш не дозволити проблему? Мені здається, досить очевидно, що у нього були якісь приводи, щоб артикулювати цю тему. А значить, нього, напевно, були сигнали з того боку кордону", - зазначив експерт.

Крім того, Орєшкін вказав на ще один цікавий момент, що стосується заяв Зеленського.

"Зеленський багато говорить про намір зупинити війну, але нічого не говорив про Крим. У мене немає даних, але є сильна підозра, що його перші кроки були певним чином підготовлені або обговорені між штабом Зеленського і Кремлем. Тому Зеленський заздалегідь позначив два напрямки: військовополонені і Донбас", - резюмував він.

Детальніше про це читайте в матеріалі "Апострофа": Путін зробив хід конем на Донбасі: чим відповість Зеленський.