RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Верховній Раді IX скликання опиняться п'ять партій - дані опитування

Соціологічний центр MUSTLOOK в кінці травня провів соцопитування електоральних симпатій українців напередодні виборів до Верховної Ради.

Результати цього дослідження опубліковав Інформатор.

Телефонне опитування було проведено з 22 по 28 травня. Співробітники MUSTLOOK здійснили понад 16 тисяч дзвінків, півтори тисячі погодилися відповісти на питання про свої електоральні симпатії на майбутніх виборах до парламенту.
Участь у соціологічному дослідженні брали мешканці всіх регіонів України, окрім ОРДЛО та окупованого Криму. Понад 84% опитаних заявили про те, що прийдуть на виборчі дільниці і проголосують.
Їх електоральні симпатії розподілилися наступним чином: "Слуга народу" – 40,6%, "Європейська Солідарність" (екс-БПП) – 9,4%, ВО "Батьківщина" – 9,4%, "Опозиційна платформа – "За життя" – 8,1%, "Радикальна партія" Олега Ляшка – 5,4%, партія "Голос" – 4,6%, "Опозиційний блок" – 3,4%, "Сила і Честь" – 3,3%, "Самопоміч" – 2,4%, "Громадянська позиція" – 2,4%.
Таким чином до Верховної Ради ІХ скликання потрапляє п’ять партій, що подолають прохідний бар’єр. Між ними, відповідно до норм виборчого законодавства, буде розподілено 225 мандатів (решта за мажоритарними депутатами).

Партія чинного президента отримає 125 місць, "Європейська Солідарність" Петра Порошенка та "Батьківщина" – по 29, "Опозиційна платформа – За життя" матиме 25, а "Радикальна партія" Ляшка – 17 місць.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВибори Тема: Выборы
Теги: