RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Вибори в Україні: американські соціологи опублікували свіжі рейтинги партій

Якби позачергові парламентські вибори відбулися в неділю, 16 червня, до Верховної Ради потрапили б п'ять партій.

Такі дані дослідження команди "Сьогодні" і американської соціологічної компанії Edison Research.

Серед українців, хто піде на вибори і визначився, майже 46% віддали б свій голос за партію "Слуга народу" Дмитра Разумкова. 10,5% - за "Опозиційну платформу - За життя". Рівно на відсоток менше має "Голос" Святослава Вакарчука. "Європейська солідарність" набрала б 7,5%, "Батьківщина" - 5%.

Великі шанси потрапити в Раду мають "Сила і честь" та Радикальна партія Олега Ляшка. У них майже 5%. Показники інших партій значно нижче.

Зростання рейтингу партії Ляшка прокоментував експерт Тарас Загородній, акцентувавши увагу на можливий перехід електорату.

"У Ляшка є величезний особистісний ресурс. Мабуть, кращий в країні. Він не боїться спілкуватися з людьми, і він може переконувати їх. Тому що більшість наших політиків, вони більш віртуальні, вони бояться спілкуватися з людьми. У пана Ляшка досить енергії для того , щоб бути активним всю виборчу кампанію і переманити до себе електорат, який тимчасово поки що у Зеленського, або у Тимошенко", - сказав Загородній.

Відзначається, що новини "Сьогодні" на каналі "Україна" почали унікальний дослідницький проект спільно з міжнародною компанією Edison Research, серед клієнтів якої ВВС, Apple, Google і CNN. Щодня, починаючи з 8 квітня, на майданчиках лідера інформаційного простору країни "Сьогодні" публікуються результати опитувань про зміни в сприйнятті українців актуальних подій і ситуації в країні.