RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

З'явилися скандальні подробиці допуску Клюєва на вибори в Раду: документ

Колишній глава Адміністрації часів побіжного президент України Віктора Януковича Андрій Клюєв, якого Центрвиборчком зареєстрував кандидатом на дострокових виборах до Верховної Ради 21 червня 2019 року, супроводжував президента-втікача з РФ до Криму і свідчив у Москві у справі про події в лютому на Майдані.

Про це йдеться в листі Генеральної прокуратури України в Центральній виборчій комісії, яке опинилося у розпорядженні Громадського.

Так, Клюєв супроводжував Януковича в період з 21 лютого 2014 року по 23 лютого 2014 го при перетині останнім державного кордону України на вертольоті і літаку, який належав РФ, в напрямку з території Росії до військової частини збройних сил на території Автономної республіки Крим.

Крім цього, в грудні 2016- го Клюєв свідчив в суді Москви "з метою визнання подій февраля 2014 року в Україні державним переворотом, а також в лютому 2017 року брав участь в телеефірі російського телебачення".

У той же час, в листі йдеться, що за даними Державної прикордонної служби України 01.01.2014 року Клюєв А.П. вилетів з аеропорту Бориспіль рейсом Київ-Саллалах, а 11.01.2014 року прибув звідти. Іншої інформації про перетинання державного кордону України Клюєвим в базах даних немає.

"Клюєв А.П. за сприяння органів влади РФ разом з Януковичем В.Ф. і самостійно мав можливість перетинати державний кордон України та Росії поза митного та прикордонного контролю для укриття від слідства і суду з метою уникнення кримінальної відповідальності", - відзначили в ГПУ.

Як повідомляв "Апостроф", раніше українці вийшли на Майдан у Києві через Клюєва і Шарія.