RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Названо важливий момент з виборами в Раду, якого побоюються Росія і Захід

Для Заходу і Росії в майбутніх виборах важливий не сам склад парламенту як такий, а відсоток тих українців, які по-справжньому будуть вважати його легітимним.

Таку думку висловив в інтерв'ю "Апострофу" голова правління "Громадського радіо" Андрій Куликов.

"Ті, хто буде обраний президентом, і те, яким буде склад парламенту, важливо не саме по собі, а важливо тією мірою, якою і президент, і склад парламенту будуть підтримані українцями. І звичайно, які б не були мотиви виборців, а 75% учасниць і учасників виборів голосували за Зеленського - це дуже вагома пропорція, яка збільшує значення Зеленського і для України, і для міжнародних ворогів чи партнерів. Так само і парламент: не склад парламенту, а пропорція тих українців, які цей парламент вважатимуть, перепрошую на слові, легітимним. Якщо, умовно кажучи, там буде перевага "Слуги народу" - однопартійна, або вони зможуть з кимось вступити в коаліцію чи в неформальне співробітництво, - це для іноземних аналітиків і для російських спостерігачів і стратегів буде поганим знаком. Це означатиме, що українці здатні між собою домовлятися. Якщо буде роздрай, то, звичайно, це для них дуже хороший знак", - впевнений журналіст.

У той же час, за його словами, насправді дуже велике значення матимуть вибори до органів місцевого самоврядування 2020 року, де будуть формуватися ті команди, які знизу будуть продовжувати будувати цю державу, будуть знизу продовжувати її захищати і будуть її зберігати, незважаючи на те, що хто там буде нагорі.

Детальніше про парламентські вибори і екстравагантність нового президента, читайте в матеріалі "Апострофа": Зеленський нічим не краще Порошенка - Андрій Куликов.