RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

В "Оппоблоці" попередили про можливий зрив парламентських виборів

Рішення Шостого апеляційного суду зобов'язати ЦВК провести повторне жеребкування щодо номерів партій у бюлетенях загрожує зривом виборчого процесу.

Про це повідомив лідер "Опозиційного блоку" Євген Мураєв, передає прес-служба політичної сили.

За його словами, позов з вимогою провести повторну жеребкування подала "Аграрна партія", на її стороні в судовому процесі виступила "Опозиційна платформа - За життя".

"Навіщо вони це роблять? Це однозначний зрив виборів", - заявив Мураєв в ефірі програми політичного шоу.

За словами Мураєва, поліграфкомбінат "Україна" вже надрукував 5 мільйонів 200 тисяч бюлетенів, при цьому рішення суду не зупиняє роботу підприємства.

"До моменту розгляду справи у Верховному Суді буде віддруковано близько 20 мільйонів бюлетенів. Потрібно враховувати, що у поліграфкомбінату немає запасного паперу. Його ніхто не резервує. Доведеться заново купувати, притому, що ціна закупівлі 280 мільйонів гривень. Це гроші платників податків, тобто, кожного українця", - підкреслив опозиціонер.

За словами Мураєва, повторне жеребкування може привести до зриву парламентських виборів.

"Термін проведення жеребкування датується 26-м числом минулого місяця. Проводити його незаконно. Але якщо проведуть - це буде означати, що календарний план проведення виборів зірваний, а бюлетені не будуть надруковані вчасно. Вибори 21 липня не відбудуться. Це призведе до додаткових витрат, які в бюджеті не передбачені", - зазначив Мураєв.

Зазначимо, що у партії "Слуга народу" теж вважають, що рішення Шостого Апеляційного суду може зірвати вибори до Верховної Ради.

"Ситуація досить небезпечна. Тому що, наскільки мені відомо, частина бюлетенів вже надрукована. 5 млн 200 тисяч. Це означає, що витрачено частину бюджетних коштів, і це може привести до зриву виборів", - заявив глава партії "Слуга народу" Дмитро Разумков.

Раніше Голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук повідомила, що ЦВК має намір оскаржити рішення Шостого апеляційного суду.

"Мені зараз складно прокоментувати всі юридичні аспекти прийнятого рішення, але я вам повідомляю, що ця акція спрямована на зрив виборів", - сказала вона.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ПолітикаВибори Тема: Выборы
Теги: