RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Голос" втрачає шанси на проходження в Раду - соцопитування Active Group

Партія "Голос" Святослава Вакарчука отримала менше 5% від тих, хто визначився з вибором.

Такі дані дослідження, проведеного дослідницькою компанією "Active Group" у період 3 6 по 8 липня.

Так, згідно даних дослідження, якби вибори відбувались на минулих вихідних, партія Святослава Вакарчука отримала б 4,8% голосів виборців, що ставить її на межу проходження до Ради. Решта партій, хоч і продовжують нарощувати свій рейтинг за рахунок тих, хто ще не визначився а також за рахунок дрібних партій не змінили своєї позиції у рейтингу.

Першою залишається партія "Слуга Народу", за яку готові проголосувати 39,2% з тих, хто визначився з вибором (30,6% від усіх). На другому місці – "Опозиційна платформа - За життя", яка отримала б 12,5% голосів від тих, хто визначився (9,7% від усіх). Третє місце тримає "Європейська солідарність", яку готові підтримати 9,7% виборців (7,6% від усіх), четверте – "Батьківщина" з результатом 7,1% від тих хто визначився (5,6% від усіх). Замикає п’ятірку "прохідних" – "Опозиційний блок" з результатом 5,3% від тих, хто визначився (4,1% від усіх).

Нижче ланки в 5% знаходяться партії: "Голос" -4,8%, "Сила і Честь" – 3,7%, "Радикальна партія Олега Ляшка" – 3,6%, "Громадянська позиція" – 3,3%, "Українська стратегія Гройсмана" – 3,2%, "Рух Нових Сил" – 2,1%. Решта партій отримали менше 2%.

Не визначився з вибором 14,3%, а точно не підуть на вибори7,7%.

Польова фаза дослідження відбувалось з 6 по 8 липня. Опитування проводилось на всій території України (окрім окупованих територій). Вибірка репрезентативна за віком, статтю та територією проживання. Теоретична похибка дослідження не перевищує 1,85%