RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Комітет виборців назвав "гарячі точки" на виборах

Комітет виборців України прогнозує можливі проблемні ситуації на виборах в декількох округах.

Про це на прес-конференції в Києві заявив генеральний директор КВУ Олексій Кошель.

В "зони ризику" увійшли округу: 20, 51, 73, 80, 107, 113, 182, 210.

В окрузі №20 на Волині, за інформацією місцевих ЗМІ, вибори супроводжуються елементами криміналізації виборчого процесу і спробами фізичного тиску на представників кандидатів (зокрема, повідомлялося про спроби фізичного тиску і залякування помічника одного з кандидатів)

Проблеми спостерігаються у виборчому окрузі №107 на Луганщині, в якому зареєстровано чотири людини з прізвищем Рибалка (один з них - чинний народний депутат України, інші невідомі особи, ймовірно висунуті його конкурентами). З початку виборчої кампанії в окрузі одним з кандидатів системно роздають продуктові товари для громадян, а саме цукор. Також активно поширені матеріали з ознаками чорного PR, в тому числі, підроблені газети від імені "Європейської солідарності" і Радикальної партії Олега Ляшка, в яких критикується діяльність С. Рибалки. За інформацією місцевих ЗМІ, в окрузі задіяна значна кількість так званих тітушок і представників місцевого криміналітету, зокрема, з окупованих територій.

За оцінками КВУ, головними проблемами під час виборчої кампанії були: непрямий підкуп виборців, псування агітаційних матеріалів, незаконна агітація і розповсюдження чорного PR.