RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Дострокові вибори в Раду: як виглядає бюлетень, і які партії потрапили в список

У неділю, 21 липня, в Україні пройдуть позачергові парламентські вибори і Центральна виборча комісія офіційно представила бюлетені, які будуть використовуватися для волевиявлення.

Фото презентації опублікувала прес-служба ЦВК і ряд українських видань.

Зазначається, що бюлетені матимуть 8 рівнів захисту, а також зображення будинку Верховної Ради. Вони будуть являти собою лист 20х60 см (багатомандатні округи), лист 20х20 (одномандатні) і лист 20х80 см (загальні).

Всього в бюлетені будуть 22 політичні сили, останній - "Рух нових сил", який і був зареєстрований останнім. Голосувати "проти всіх" не буде можливості - такої графи в документі не буде. Також відомо, що всього ЦВК виготовить 63 мільйона 611 тисяч 464 бюлетенів.

Слід зазначити, що парламент дев'ятого скликання нараховуватиме 424 депутата з-за неможливості проведення виборів в окупованих районах Донецької і Луганської області та включеному Криму.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі був опублікований забавний передвиборний ролик, що пародіює народних депутатів, які йдуть на вибори за мажоритарними округами на другий термін. Головну роль в ролику зіграв відомий український актор, зірка серіалу "Слуга народу" Станіслав Боклан.