RU  UA  EN

Вівторок, 19 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 березня

18 березня

Всі новини

Проходить в Раду: реальний рейтинг Аграрної партії Поплавського досягає 7% - Карасьов

За закритою соціологією Аграрна партія Михайла Поплавського набирає до 7% на виборах до Верховної Ради.

Про це в коментарі "Апострофу" заявив політичний експерт Вадим Карасьов.

"В принципі соціологи вгадують підсумкові рейтинги, по президентським виборам наприклад. Але потрібно зазначити, що це стосується лідерів - перший, другий номер. З незрозумілих причин в опитування іноді одні партії потрапляють, інші - ні, хоча у них є шанс", - вважає Карасьов.

За його словами, приклад таких дивацтв в опитуваннях - це рейтинг Володимира Зеленського на президентських виборах і рейтинг Аграрної партії на парламентських.

"Коли міряли рейтинг Зеленського до президентських виборів, то виникало питання - чому одні включали в опитування його прізвище, інші - ні. Тому мені було б цікаво побачити в соцопитуванні Аграрну партію. Є версія, що "аграріїв" немає в рейтингах, бо соціологи не доходять до сільського електорату", - зазначив політичний експерт.

Він підкреслив, що рейтинг Аграрної партії помітно зріс з приходом в неї нардепа Михайла Поплавського і з підтримкою співака Олега Винника.

"Коли прийшли Поплавський і Винник, то конкуренти захвилювалися. Адже вибори у нас завжди проходили навесні або восени. А зараз для сільського електорату проводяться концерти на стадіонах. І це вражає. Але в рейтингах чомусь "аграріїв" немає", - висловив здивування Карасьов.

Політолог також повідомив, що, за його даними, рейтинг партії спеціально занижують.

"Більш того, за інсайдерською інформацією, дуже ревно в штабах ставляться до Аграрної партії. Їх рейтинг, за дослідженнями, від 5% до 7%. Це цікавий кейс, всі розуміють, що така партія може піднести сюрприз. Тим більше, що там Поплавський і Винник. Одні будуть голосувати за вовчицю, а інші - за орлицю", - резюмував Вадим Карасьов.