RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Зеленського зробили цікаву заяву про коаліцію

Коаліційна угода для створення парламентської більшості за участі партії "Слуга народу" в новому скликанні Верховної Ради готова на 70%.

ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ ГОЛОСУВАННЯ НА ВИБОРАХ В НОВУ ВЕРХОВНУ РАДУ

Про це журналістам "Громадського" розповів Давид Арахамія, четвертий номер у списку партії.

"Коаліційна угода напрацьовується, драфт готовий десь на 70% - коли ми визначимо, хто буде коаліційними партнерами, будемо разом доопрацьовувати", - сказав він.

За його словами, перший пункт в угоді - питання оборони і агресія Росії, другий - дерегуляція для бізнесу.

"Думаю, що будемо голосувати за продовження так званого закону про спецстатус Донецької та Луганської областей — бо президентом визначено як пріоритет розбудова цих територій, а цей закон передбачає спрощену процедуру", - сказав Арахамія.

"Уперше за останні два роки почався хоч якийсь рух щодо розведення. Багато військових кажуть, що суто військовим методом ми війну не можемо завершити. Потрібно поєднувати політичний тиск, розбудову армії, економічну безпеку. Я вважаю, що в цій зоні повинно бути багато підприємств із Німеччини, Китаю, Франції — тоді великі гроші завжди знайдуть спосіб як досягти миру. Маємо дати їм будь-які пільги, переваги, щось на кшталт вільної економічної зони", - додав він.

Нагадаємо, як раніше повідомляв "Апостроф", лідер партії "Голос" Святослав Вакарчук заявив, що якщо його політична сила не потрапить в парламент , то вони почнуть підготовку до місцевих виборів, в яких збираються взяти участь.