RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Опубліковано цікаву інфографіку за результатами виборів у Раду

У п'ятницю, 26 липня, Центральна виборча комісія завершила підрахунок 100% протоколів на позачергових виборах до Верховної Ради, після чого була опублікована інфографіка місць в парламенті, які займуть представники різних політичних сил.

Про це повідомляє ТСН.

Так, вперше в історії країни на виборах одна партія отримала абсолютну більшість голосів - 43,16% у "Слуги народу".

Всього бар'єр в 5% для присутності в Раді подолали п'ять партій. Від інших партій всього було 10 нардепів, а 96 - обрані по мажоритарці самовисуванці. Друга за величиною фракція партії "Опозиційна платформа - За життя" разом з мажоритарниками отримає 43 мандати. В "Європейській солідарності" Петра Порошенка буде 25 депутатів. "Батьківщина" також додасть до свого партійного списку двох представників і всього їх буде в парламенті 26 депутатів. В "Голосі" по мажоритарці перемогли три кандидата. Таким чином, партія буде представлена в парламенті 20 депутатами. У той же час явка на виборах була найнижчою з усіх виборів в незалежній Україні - 49,84%.

Журналісти порівняли, як розподілилися мандати між різними політичними силами після виборів в 2014 році і після виборів в 2019.

Як повідомляв "Апостроф", за результатами попереднього підрахунку голосів на виборах до Верховної Ради, партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу" набирає більше 40% голосів виборців, також ця політична сила отримала найбільшу підтримку за мажоритарними округами. Таким чином, в Україні з великою ймовірністю очікується одномандатна коаліція з однієї політичної сили, підконтрольної главі держави.