RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Піар на благодійності виглядає недоречно: політолог висловився про ініціативи Тищенка

На виборах київського міського голови восени 2020 року одним з кандидатів може стати народний депутат від "Слуги народу" Микола Тищенко, однак якщо його підходи будуть залишатися незмінними, можна припустити, що колишні напрацювання партії в столиці будуть "завалені".

Таку думку висловив в Facebook політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, передають "Українські новини".

"З сьогоднішніми підходами "Слуга народу" точно програє столицю. Недосвідчений політик з неоднозначною репутацією Микола Тищенко - якщо він дійсно збирається бути кандидатом від пропрезидентської партії - може завалити всі напрацювання, які були зроблені під час мажоритарної кампанії влітку 2019 року", - написав експерт .

За його словами, за парламентські вибори на округах в столиці в минулому році відповідав Артем Культенко. Саме він, як вважають в партії, на своїх плечах протягнув до Верховної Ради 13 мажоритарників по київських округах.

"Тищенко не дуже подобається усвідомлювати, що незважаючи на свою медійність і епатаж, своєю політичною кар'єрою він зобов'язаний досвіду і зв'язкам маловідомого на той момент Культенко. Тим не менш, за результатами столичних виборів саме Культенку, а не Тищенку довірили підготовку Київської області до кампанії 2020 року. З формулюванням "за область можна бути спокійними". А ось місто, по всій видимості, вирішили провалити", - написав Карасьов.

За словами політолога, в результаті Тищенко в якості потенційного кандидата готові допомагати 1-2 мажоритарника з 13, а решта будуть орієнтуватися на Культенка.

Він вважає, що початок виборчої кампанії Тищенка складно назвати вдалим.

"Тищенко вирішив піти по шляху найменшого опору і попіаритися на роздачі медичних масок під час пандемії коронавірусу, розклеюючи на коробки наклейки зі своїм логотипом. На тлі масштабного волонтерського руху, яке без зайвого шуму організував бізнес і місцева влада - піар на доброчинності виглядає, м'яко кажучи, недоречним", - зазначив експерт.

На його думку, дії Тищенка чітко лягають у версію про "договорняк" "слуг" з Кличком, згідно з якою епатажний ресторатор - всього лише технічний кандидат чинного градоначальника.

"Його завдання полягатиме в тому, щоб кумедно копіювати дії мера ..., але робити це максимально незграбно, не залишаючи киянам іншого вибору, окрім чинного мера", - додав Карасьов.

Він також не виключив, що "добрі справи" з широким розголосом могли стати реакцією політика на інформацію про його причетність до кримінальних виробництв за фактом неповернення банку великої суми кредиту, що недавно спливла.