RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

ЦВК призначила перші "нові" вибори в Україні

У суботу, 8 серпня, Центральна виборча комісія (ЦВК) України на своєму засіданні призначила на 25 жовтня перші місцеві вибори.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби відомства.

"Комісія призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, 1441 перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів у всіх 24 областях України", - йдеться в повідомленні.

Рішення прийнято відповідно до постанови Верховної Ради від 17 липня "Про освіту і ліквідації районів" і з урахуванням інформації Міністерства розвитку громад і територій України про перелік місцевих рад, надану листом від 6 серпня.

У ЦВК пообіцяли надати повний перелік вперше призначених виборів.

Як повідомляв "Апостроф", 17 липня Верховна Рада України в три рази скоротила кількість районів - з 490 до 136 (реформа в тому числі стосується окупованих Росією територій - Криму і частини Донбасу). Наприклад, у Вінницькій області замість існуючих зараз 27 районів створять шість (Вінницький, Гайсинський, Жмеринський, Могилів-Подільський, Тульчинський і Хмельницький), а в Хмельницькій замість 20 - три (Кам'янець-Подільський, Хмельницький і Шепетівський).