RU  UA

Крок вліво - розстріл: нардеп розповів, як вирішити головну проблему Києва

Народний депутат України від ВО "Батьківщина" Олексій Кучеренко, якого називають кандидатом в міські голови Києва, заявив, що головною проблемою в Києві є порушення генерального плану забудови міста, що призвело до незворотніх наслідків.

Про це він розповів в ефірі "Апостроф TV".

"В Києві є генеральний план забудови міста 2002 року, який почали порушувати, на жаль, відразу після його прийняття. В Києві почалася плямова забудова, яка триває до сьогодні. На тому місці, де планувалися об'єкти соціальної сфери, транспортні розв'язки, зараз виросли великі торгово-розважальні центри. Це вже призвело до незворотніх наслідків", - заявив Кучеренко.

Виходом з ситуації, на думку нардепа, є розробка фахівцями стратегічного плану розвитку Києва.

"Те, на що зараз перетворюється Київ, не дуже придатне до життя. Людям, можливо, й непогано, але транспорту немає куди їхати. І такі випадки по всьому Києву - візьмість вулицю Борщагівську, недобудовані розв'язки, мости, тунелі. Сьогодні Києву треба сучасний стратегічний план на 10 років, відступ від якого на крок вправо-вліво - розстріл", - пригрозив ймовірний кандидат на посаду міського голови Києва.

За словами Кучеренка, в нього є команда фахівців, з якою він готовий приступити до розробки даного плану і вирішення господарських і транспортних проблем столиці.

Як повідомляв "Апостроф", народний депутат від "Батьківщини" Олексій Кучеренко назвав першочерговими кроками в Києві модернізацію заводу "Енергія", облаштування системи повного очищення і оновлення теплоелектростанції.