RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

"Моя амбіція - зробити Київ успішною європейською столицею": Кличко оголосив, що "УДАР" йде на вибори

"УДАР" розуміє відповідальність перед киянами і працює з киянами і для киян. Саме з цим партія йде на вибори.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час зборів Київської міської організації політичної партії "УДАР Віталія Кличка".

"Ми зібралися в гарному місці. І з гідними намірами. Щоб заявити, що "УДАР" йде на вибори до Київради. Йде, щоб і надалі змінювати столицю! Ми не даємо пустих обіцянок, виконуємо те, що плануємо, - наголосив Кличко. - Ми розуміємо відповідальність перед киянами. Працюємо виключно з киянами і для киян. І я вдячний за довіру і за підтримку кожному мешканцю міста. Без підтримки людей, зауважень, критики – ми не зробили в Києві того, що є на сьогоднішній день", - підкреслив мер столиці.

Він зауважив, що за останніх шість років зроблено немало - здійснюється капітальний ремонт доріг - майже 1100 км за останні роки, оновлено 47 мостів та шляхопроводів. Практично заново звели Шулявський та Борщагівський шляхопроводи, шляхопроводи на Богатирській, Русанівський міст і продовжується оновлення інших інфраструктурних об'єктів.

"В кінці наступного року здамо дві нових станції метро на Виноградар. Добудуємо Подільсько-Воскресенський мостовий перехід! Розпочнемо будівництво метро на Троєщину! Не припиняємо і будівництво та реконструкцію шкіл та садочків, оснащення лікарень, оновлення парків. Разом з громадою ми врятували не одну зелену зону. З історичного центру міста зробили справжню туристичну перлину: звели пішохідно-велосипедний міст, оновили парк "Володимирська гірка", Алею художників, частину Пейзажної Алеї, звели сходи на Поділ", - наголосив Кличко.

За його словами, столиця закуповує новий громадський транспорт - сучасні тролейбуси, трамваї та автобуси - навіть в умовах боротьби з пандемією та кризи. До кінця року місто отримає 200 нових автобусів. Перша партія – близько 100 автобусів - очікується в жовтні. Решта - до кінця року.

"Найбільшим викликом я б назвав пандемію коронавірусу. Ми повинні захистити здоров'я та життя людей. Підтримувати та розвивати економіку міста, яку вражає криза. Значну частину ресурсів, які ми планували вкласти у розбудову інфраструктури, спрямовуємо на боротьбу з поширенням COVID-19 та захист киян", - підкреслив мер.

Він зауважив, що місто створює сприятливі умови і надає пільги бізнесу. Міська влада піклується про соціально-незахищених киян, з особливою увагоюмедиків.

"Багато ще викликів - зношені тепломережі, питання екології та переробки твердих побутових відходів, оновлення інфраструктури,боротьба з незаконною забудовою. Але, як би не було складно, коли є команда однодумців, що налаштовані працювати на результат, - ми все подолаємо і переможемо! З чого ми починали в 2014 році? Коли бюджет столиці був менше, ніж борг міста! Київ був на межі банкрутства. Ми витягли столицю з боргової ями, почали зміни, - сказав мер. - Бюджет цього року – 60 млрд грн! У нас є досвід і успіх втілених проектів, багато планів, які ми реалізуємо! Бо знаємо що і як потрібно робити. Я вірю в нашу команду, в наш успіх! У мене є амбіція – зробити Київ успішною європейською столицею! Містом комфортним і для життя, і для роботи, і для відпочинку. Я бував у багатьох містах світу, але Київ – найкрасивіше і найатмосферніше місто! І ми маємо честь і можливість зробити його найкращим!" - наголосив Віталій Кличко.