RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

Всі новини

Величезні бюджети - низькі рейтинги: ЗМІ розповіли, як партії Пальчевського та Палиці повторюють долю проекту Думчева

Партії "Перемога Пальчевського" і "За майбутнє" Палиці витрачають рекордні суми на рекламу, але їх рейтинг залишається непрохідним.

Про це йдеться в статті на сайті depo.ua.

"За даними аналітиків руху "Чесно", які стежать за політичними фінансами, з початку 2020 ряд сторінок в Facebook витратили тисячі доларів на рекламу соцопитувань з Андрієм Пальчевським. Згідно з цими опитуваннями, зробленими маловідомою компанією, його рейтинг настільки високий, що ось-ось наздожене і пережене рейтинг мера Віталія Кличка. А в рейтинговий список соціологічної компанії СОЦІС "Перемога Пальчевського" навіть не потрапила", - заявляє автор статті на depo.ua.

Схожа ситуація і у партії "За майбутнє".

"У партії "За майбутнє", створеної в травні і не байдужої до думки олігарха Коломойського (це політичне утворення має депутатську групу в ВР, яку в кулуарах називають "за Майбах"), поки тільки 2,6%. Дивно: партія, її лідер Ігор Палиця, її кандидати присутні у великій кількості на білбордах, у відеороликах в мережі, на телебаченні - скрізь. Але чомусь рейтинг низький", - повідомляється в статті.

Як наголошується в статті, історія з названими партіями нагадує партію "Рух за реформи" Сергія Думчева, яка заполонила рекламою Києва напередодні минулих виборів. Як пише Depo.ua "за однією з версій, її могли фінансувати втікачі з "сім'ї" Януковича, за іншою - бізнесмени, яких пов'язували з Росією".

"Найцікавіше навіть не те, хто фінансував проект, а результат: Думчев зайняв лише восьме місце серед кандидатів у мери, його підтримали 3,92%, а партія "Рух за реформи" - дев'яте. Її підтримали 3,14% киян. У 2015 підрахували, що тільки за білборди "носороги" заплатили приблизно 40 млн грн, а всього на передвиборну кампанію вони могли витратити від 90 до 100 млн грн. Тобто вартість одного голосу становила приблизно 30 тис гривень. Божевільні цифри. І нищівна поразка. Цікаво, чи поб'ють на нинішніх виборах рекорд Палиця і Пальчевський?", - запитує автор статті.