RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Чому на сайті ЦВК немає результатів місцевих виборів: з'явилося важливе роз'яснення

Центральна виборча комісія пояснила, чому на її сайті немає інформації щодо результататів голосування на місцевих виборах в Україні 25 жовтня. Причина в тому, що цієї інформації поки немає у самої ЦВК.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці ЦВК.

У Центрвиборчкомі уточнили, що президентські чи парламентські вибори організовує і проводить безпосереднього ЦВК. Тоді вона стежить за перебігом виборів і отримує всю актуальну інформацію в обов'язковому порядку через систему ІАС "Вибори".

Тоді як 25 жовтня відбулися місцеві вибори. Їх організовують відповідні територіальні виборчі комісії. Саме ТВК встановлюють підсумки і результати голосування. Тільки потім остаточні результати передають в ЦВК.

"Тому, як тільки ми отримаємо результати, встановлені ТВК, вони відразу з'являться на нашому офіційному сайті і сторінці FB", - пояснили в ЦВК.

Як повідомляв "Апостроф", разом з місцевими виборами в неділю, 25 жовтня, відбулися проміжні вибори народного депутата в одномандатному виборчому окрузі №208 (Чернігівська область). За останніми офіційними даними ЦВК, лідирує представник партії "Слуга народу" Анатолій Гунько.