RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

У Харкові стартували вибори мера – вже зафіксовано перші порушення: фото

31 жовтня відбуваються позачергові вибори Харківського міського голови, призначені у зв'язку із смертю Геннадія Кернеса. Спостерігачі вже зафіксували перші порушення на виборах мера у Харкові.

Про це повідомляє "Опора".

Так, на дві спецділянки, розташовані в медустановах, не пускали спостерігачів від ГО "Опора". Вони вимагали ковід-документи, хоча це не передбачено Виборчим кодексом. Така ситуація була на дільницях у "Міському перинатальному центрі" та пологовому будинку №7. Спостерігачів все ж таки пустили через півгодини розмови з керівником ТВК.

Крім цього, на одній із дільниць спостерігачі зафіксували, як в одній кабінці голосували двоє людей одночасно. Згідно з Виборчим кодексом, такі дії є незаконними.

До цього, 30 жовтня, "Опора" зафіксувала сітілайти та бігборди з прихованою агітацією на користь Ігоря Терехова, кандидата від партії "Блок Кернеса - Успішний Харків". Стилістика рекламних матеріалів ідентична тій, що використовувалася в агітаційних матеріалах на користь Терехова під час виборчої кампанії. Розміщення подібних матеріалів заборонено у так званий "день тиші".


Раніше ми писали, що на виборчих дільницях у Харкові відкриють пункти вакцинації.