RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Захід робить ставки у президентських перегонах на Артема Ситника - експерт

Зовнішні гравці роблять основні ставки у майбутніх президентських перегонах на голову Національного Антикорупційного Бюро України Артема Ситника.

Таку думку висловив політичний експерт Дмитро Джангіров, коментуючи появу в мережі результатів соцопитування, які віддають директору НАБУ перше місце у президентському рейтингу нових осіб у політиці.

"Я вже кілька років згадую про те, що перших осіб так званої антикорупційної вертикалі влади, яку дбайливо вирощують наші західні куратори, готують до політичної кар'єри... На сьогодні основні ставки зовнішні гравці роблять на голову Національного Антикорупційного Бюро України Артема Ситника. Що, втім, дуже логічно в ситуації відвертої ідіосинкразії, яку зазнає Джо Байден стосовно Володимира Зеленського", - написав він.

Він зазначив, що "якийсь Центр Громадського Розвитку "Інтер-Акція" провів, а точніше – оприлюднив соціологію у двох частинах". У першій частині йдеться про неприйнятність для українців вибору між Володимиром Зеленським та Петром Порошенком у гіпотетичному другому турі наступних президентських виборів.

"У такий висновок повірити можна, хоча цифрам все одно довіри немає. Чому? Та тому що саме цей ЦГЗ "Інтер-Акція" "малював" рейтинг Андрію Пальчевському на виборах мера Києва; на цю соціологію вели посилання з численних банерів, розкиданих по всьому "Пальчевський за рейтингом наздоганяє Кличка". Як ми пам'ятаємо, замість обіцяних майже 23% і виходу в другий тур, Пальчевський набрав трохи понад 5%, а його партія взагалі не подолала бар'єр", - пише Джангіров.

За словами експерта, цього разу ЦГЗ "Інтер-Акція" опитала українців на тему, кого вони хочуть бачити кандидатами в президенти України.

"І в цій номінації (до речі, серед дуже дивних конкурентів) переміг Артем Ситник із фантастичним результатом у 32%. Чому "фантастичним"? Та тому що голова НАБУ – далеко не найпопулярніший політик у країні, дай Боже, щоб рівень впізнавання в нього досягав третини. А тут – практично готовий претендент. Швидше за все, саме в такій якості – перспективного кандидата в Президенти та лідера нової політичної сили його хочуть бачити замовники цього опитування", - зазначив Джангіров.

Політичний експерт нагадав, що часу на "латентне" розкручування не так уже й багато, оскільки вже у квітні директор НАБУ має покинути свою посаду.

Нагадаємо, переважна кількість українців очікують на появу нових осіб серед кандидатів у президенти і не хочуть робити вибір між п'ятим президентом України Петром Порошенком та Володимиром Зеленським. На перше місце серед потенційних кандидатів у президенти опитані українці поставили директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника.

Такі результати соціологічного опитування, проведеного Центром у суспільному розвиткові "ІНТЕР-АКЦІЯ" у лютому.