RU  UA  EN

Вівторок, 17 вересня
  • НБУ:USD 41.03
  • НБУ:EUR 45.50
НБУ:USD  41.03
Політика

Новини

17 вересня

Всі новини

Трамп програв Гарріс на дебатах: що вони казали про Україну

Віце-президентка США Камала Гарріс і колишній президент Дональд Трамп провели 10 вересня дебати, на яких перемогу отримала представниця демократів.

CNN повідомляє, що за даними опитування зареєстрованих виборців 63% з них заявили, що краще виступила Гарріс, 37% - що Трамп.

Головні заяви Трампа про Україну

Трамп не відповів на запитання чи хоче він, щоб Україна перемогла у війні з Росією. У відповідь він сказав що хоче, щоб "війна припинилася".

"Я хочу, щоб війна закінчилася, щоб перестали гинути люди. Ті цифри, які вам кажуть, не відповідають дійсності. Байден та вона не мають сміливості сказати Європі, щоб та витрачала більше грошей на оборону. Їх треба змусити до паритету з нами. Я знаю Зеленського і Путіна, вони поважають мене, вони не поважають Байдена. Байден поняття не мав, як розмовляти з Путіним. Ми граємось на межі Третьої світової війни".

"Путін би сидів у Москві, значно щасливіший, ніж він є зараз. Ніхто чомусь не згадує, що в нього є ядерна зброя, я про це пам'ятаю. Вони надіслали Гарріс, щоб вона говорила про мир за три дні до війни. Через три дні розпочалася війна. Ось результат їхньої роботи".

"Я навіть завершу цю війну, перш ніж я пройду інавгурацію, якщо мене виберуть. Я проведу переговори між путіним та Зеленським. Війна ніколи б не сталася, якби я був президентом".

Головні заяви Гарріс про Україну

"Трамп каже про завершення війни, але він просто здасть Україну. Якби він був президентом, Путін зараз сидів би в Києві та планував агресію проти інших країн Європи", починаючи з Польщі".

"Я вважаю, що причина, чому Дональд Трамп каже, що ця війна закінчиться протягом 24 годин, полягає в тому, що він просто здасться. А ми, американці, не такі".

"Я зустрічалася з Зеленським за кілька днів до того, як Росія вторглася в Україну. Я поділилася з ним даними американської розвідки про те, як він може захистити себе. Через кілька днів я поїхала на східний фланг НАТО до Польщі та Румунії. Ми об'єднали 50 країн, щоб підтримати Україну. Завдяки нашій підтримці, ППО, боєприпасам, артилерії, "Джавелінам", танкам "Абрамс", які ми надали, Україна має можливість захищатися".

"Україна має право захищатись і завдяки підтримці США та союзників вона продовжує протистояти російським військам та давати відсіч".