RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

З'явилося нове відео захоплення австралійців від українського літака-гіганта

Тисячі австралійців зустріли приземлення найбільшого в світі українського транспортного літака Ан-225 "Мрія" в Австралії оплесками, захопленими криками і коментарями.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу 7 News.

"Величезний літак привернув величезну юрбу. Близько 16 тис. - в аеропорту і близько 10 тис.- уздовж злітної смуги. Все знімали на камери і телефони", - передає кореспондент.

"Це було неймовірно, це було дійсно круто, він куди більший, ніж я очікувала", - захоплено сказала одна з глядачок.

Посол України в Австралії Микола Кулинич в телесюжеті підтвердив, що літак-гігант на 100% виговляють в Україні.

"Він спроектований в Україні, виготовлений і управляється Україною. Це те, чим ми пишаємось. Це шедевр", - каже дипломат.

Нагадаємо, Ан-225 "Мрія" — найбільший і найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським Конструкторським бюро імені Антонова в кінці 80-х років минулого століття.

У листопаді 2004 року Міжнародна федерація аеронавтики внесла його в Книгу рекордів Гіннесса за 240 рекордів.

Він здатний перевозити вантажі масою до 200 тонн (близько 50 автомобілів). А за свої феноменальні характеристики авіасудну присвоїли близько 250 світових рекордів

Як повідомляв "Апостроф", транспортний літак Ан-225 "Мрія", який є найбільшим у світі літаком, 15 травня успішно приземлився в аеропорту австралійського міста Перт.

Це був перший комерційний рейс українського літака. Його зустрічали тисячі австралійців. В Австралії АН-225 привіз електрогенератор вагою 130 тонн. Крім цього, "Мрія" зробить ще три технічних посадки в Туркменістані, Індії та Малайзії.