RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Обами зробили сенсаційну заяву на підтримку України

Сенатори США від Демократичної партії Кріс Мерфі і Бен Кардін виступили за надання Україні летальної зброї.

Про це вони заявили в інтерв'ю Ехо Москви.

"Якщо Росії вдасться уникнути покарання за те, що вони порушили кордон України, будь-яка країна це зможе зробити. Звичайно ж, українські війська не зможуть перемогти російську армію, але у них повинна бути можливість себе захищати. Я все ще підтримую надання захисної зброї Україні", - заявив Мерфі.

Його колега Кардін також виступив за те, що Україна повинна мати можливість себе захистити, від заохотив країни НАТО виділяти летальну зброю Україні, незважаючи на те, що президент США Барак Обама утримався від такого виду допомоги Києву.

"Росія проявила неповагу до територіальної цілісності України. Росія порушила домовленості ОБСЄ та свої зобов'язання перед Україною, і навіть Мінські угоди. Так що я думаю, що в Україні люди зобов'язані захистити самі себе. І ті, хто допомагає Україні це зробити, вони надають Україні те, що їй необхідно для того, щоб себе захистити", - підкреслив Кардін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг допустив поставки летальної зброї в Україну з боку країн-членів Альянсу.