RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Фаворит Путіна на виборах США пролобіював резонансне рішення по Україні

Соціальні мережі бурхливо обговорюють рішення кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа, відомого проросійською позицією, по Україні.

Під тиском Трампа з виборчої програми були виключені вимоги про надання Україні летальних озброєнь, йдеться в матеріалі, опублікованому виданням The Washington Post, передає Голос Америки.

Після того, як в ході з'їзду партії одним з членів комітету було запропоновано внести поправки щодо збереження або посилення санкцій щодо Росії, посилення підтримки України і "летальних оборонних озброєнь", представники кампанії Трампа та партійні делегати, які його підтримують в результаті декількох маневрів домоглися виключення з платформи вимоги про "надання летальних озброєнь" і заміни її на "належну допомогу".

Після внесення відповідних змін, пропозицію було успішно проголосовано і внесено в офіційну Платформу Республіканської партії США

"Якщо вас турбує безпека Польщі, Естонії, Латвії, Литви, України та ін. ви не можете підтримувати Трампа", - зазначив в Twitter колишній посол США в Росії Майкл Макфол.

"Трамп чмо. Яке не хоче підтримувати Україну. Сподіваюся, воно не переможе на виборах...", - пише користувач Twitter під ніком Ледокоин Гетьмана.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Трампа неодноразово викривали в надмірній лояльності до Путіна, а також в міцних бізнес-зв'язках з російськими олігархами.