RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Путіна вирішили перешкодити росіянам в Україні голосувати на виборах до Держдуми РФ

Росія має намір істотно обмежити виборчі права громадян Росії, які перебувають на території України, в ході голосування на виборах в Держдуму РФ.

Про це повідомляє Комерсант.

Видання наводить слова політиків і чиновників з Міністерства закордонних справ РФ, які стверджують, що безпеку виборчих дільниць в Україні неможливо буде забезпечити. Крім того, нібито росіян, які візьмуть участь у голосуванні, можуть звинуватити у нелояльності до України.

Близький до МЗС РФ співрозмовник підкреслив, що зараз немає можливості організувати голосування росіян на території диппредставництва Росії в Україні. У зв'язку з цим в посольстві РФ зможуть проголосувати тільки його дипломати і співробітники.

"МЗС виробляє правові позиції, і я винесу їх на засідання міжвідомчої робочої групи щодо голосування за кордоном",— заявив член Центрвиборчкому Росії Василь Лихачов.

У результаті планується скоротити кількість виборчих дільниць в Україні. У 2011 році їх було 17, а в цьому році має залишитися лише чотири: одна - в Києві, три - в генконсульствах, в Харкові, Одесі та Львові.

"Порошенко сказав, що будуть вжиті заходи по забезпеченню безпеки, але інформація, яка йде, свідчить, що "Правий сектор" готується до провокацій", - заявив Лихачов.

Організація голосування на території самопроголошеної ДНР навіть не обговорювалася, говорить джерело.

"Якщо раптом якось і навіщось буде організоване голосування, наприклад, у Донецьку — то буде видно, скільки тут громадян РФ. Цією інформацією відразу ж буде маніпулювати влада України. Мовляв, подивіться, як їх багато і що вони там роблять. Не думаю, що влада ДНР дасть такий козир міжнародним спостерігачам і різним місіям", - заявило джерело.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ідею обмежити голосування росіян в Україні висловив очільник фонду "Російський світ", голова комітету російської Держдуми з освіти В'ячеслав Ніконов.