RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У США розкрили подробиці бесіди Порошенка з Байденом

Віце-президент США Джо Байден і президент України Петро Порошенко, а також український прем'єр Володимир Гройсман обговорили в телефонній розмові питання виконання Мінських угод, боротьби з корупцією та економічних санкцій стосовно Росії.

Про це повідомляється на сайті Білого дому.

Представники двох країн підкреслили необхідність повного припинення вогню на Донбасі і забезпечення повного доступу спостерігачів ОБСЄ. Крім цього, Байден підтримав рішення української сторони звільнити 16 грудня в односторонньому порядку 15 осіб, затриманих під час конфлікту на Донбасі. Він висловив надію, що РФ і проросійські бойовики відреагують на цей жест і додадуть імпульс процесу обміну полоненими.

Віце-президент США також висловив підтримку роботи НАБУ і НБУ, відзначивши особливу важливість постійної боротьби України з корупцією.

Про розмову з Байденом Порошенко написав на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", ЄС прийняв 15 грудня рішення продовжити на шість місяців санкції, введені раніше проти Росії. Пізніше канцлер Німеччини Ангела Меркель розповіла, що при обговоренні санкцій ЄС йшлося про те, що позиція США в їх відношенні може змінитися.