RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Російська кібератака на Норвегію пов'язана з підготовкою до війни - експерт

Кібератаки російських хакерів на спецслужби Норвегії пов'язані з підготовкою до можливої війни, про це у коментарі "Апострофу" заявив російський воєнний експерт Павло Фельгенгауер.

"Йде підготовка до можливої війни. От, наприклад, раптова перевірка ВКС, яка розглядала масований західний удар по московському регіону, а росіяни (за сценарієм цієї перевірки) повинні були захищатися, наносити удар у відповідь", - відзначив експерт.

Втім, за його словами, це не означає, що ця війна почнется у осяжному майбутньому. "Крім того, загроза із двох боків допомагає всяким відомствам отримувати більше грошей, уваги. Загроза зіткнення зараз із країнами НАТО Не проглядається", - сказав Фельгенгауер.

Експерт вважає, що, за російськими планами, після 2025 року повинна посилитися небезпека війни, ворожої агресії. "Підготовка переозброєння до цього йде, але поки не досягла своїх цілей. Оскільки тільки починається виробницство нової техніки для переозброєння ядерних сил загального призначення", - відзначив експерт.

Нагадаємо, раніше норвезька служба безпеки поліції заявила про атаку хакерів із пов'язаного з російським урядом угруповання APT29, відомого як Cozy Bear.