RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Росія спробувала оголосити Яценюка у розшук Інтерполу

Міністерство внутрішніх справ України вимагає зняти з розшуку Інтерполу екс-прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка на запит Російської Федерації. Про це повідомила прес-служба МВС.

"Міністерство внутрішніх справ України отримало копію звернення правоохоронних органів РФ до Генерального секретаріату Інтерполу в Ліоні із запитом про оголошення Яценюка А.П. у міжнародний розшук з метою арешту та його подальшої екстрадиції до РФ.

Запит РФ до Інтерполу сформовано за ордером на арешт Яценюка, нібито виданим міським судом м. Єсентуки Ставропольського краю Російської Федерації 3 березня 2017 року. Російські слідчі буцімто підозрюють п. Яценюка в тому, що він, вогнем з автомату Калашнікова, буцімто вбив 30 та поранив 13 російських військовослужбовців під час бойових дій в місті Грозний Чеченської республіки", - йдеться в повідомленні .

МВС України офіційно звернулося з офіційним листом до Генерального секретаря Інтерполу Юргену Штока з нагадуванням загальновідомих фактів і ясними аргументами, що свідчить про очевидну безпідставність звинувачень на адресу Яценюка.

Україна сподівається, що Інтерпол візьме до уваги українську позицію і заборонить використання можливостей і механізмів Інтерполу для інспірованого російською стороною політичного переслідування колишнього глави українського уряду.

Нагадаємо, раніше Єссентукський міський суд Ставропольського краю РФ ухвалив взяти під варту колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.