RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

З'явилися подробиці розмови Порошенка з Меркель

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером ФРН Ангелою Меркель, під час якого сторони відзначили пріоритетність виконання Мінських угод в частині забезпечення безпеки і засудили напад на представників ОБСЄ. Про це повідомляє прес-служба президента України.

Порошенко також наголосив на неприпустимості проведення будь-яких демонстрацій техніки під виглядом "парадів" на окупованих територіях 9 травня.

Лідери країн також відзначили необхідність звільнення заручників і засудили напади на співробітників ОБСЄ і системні перешкоди їх роботі. "Вони підкреслили важливість проведення розслідування і покарання винних в атаці на патруль ОБСЄ 23 квітня", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Меркель повідомила Порошенко про підсумки, проведених нею в Росії 2 травня, переговорів.

Глави України та Німеччини наголосили на необхідності продовження роботи в Нормандські форматі, зокрема за участю новообраного президента Франції, а також домовилися про подальший графік двосторонніх зустрічей на вищому рівні.

Нагадаємо, раніше у президента України Петра Порошенка назвали дату його зустрічі з російським лідером Володимиром Путіним.