RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Гібридна війна Кремля: ГПУ відкрила справу проти чиновників РФ

Прокуратура АР Крим за матеріалами СБУ відкрила кримінальне провадження за фактом розв'язування посадовими особами Росії та посадовими особами окупованого Криму гібридної війни проти України.

Про це повідомляє прес-центр СБ України.

"Відкрите кримінальне провадження є безпрецедентним, адже вперше правову оцінку отримає інформаційна складова гібридної війни Росії проти України", - йдеться в заяві.

"Важливість цього процесу визначається тим, що агресія Росії принесла безталання і змусила покинути місця проживання тисячі українських громадян, особливо це стосується кримських татар, які вдруге за 60 років фактично переживають геноцид з боку тоталітарного режиму", - додали в СБУ.

Також наголошується, що Агентство ООН у справах біженців заявляє про десятьох тисячах внутрішньо переміщених осіб з Криму, більшість з яких є кримськими татарами, а третина – дітьми.

Вказану кримінальну справу відкрито за ч. 1 ст. 437 КК України (планування, підготовка або розв'язування агресивної війни чи воєнного конфлікту, а також участь у змові, спрямованої на вчинення таких дій).

Докладніше про ситуацію з військовими в Криму, які перейшли на бік РФ, читайте в матеріалі "Апостроф": "Росія вимиває людей: зрадники України в Криму не врахували цікавий момент".