RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

МЗС України та РФ влаштували бурхливу суперечку через перл Путіна про походження княгині Анни

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін з гумором відреагував на слова президента РФ Володимира Путіна про те, що дочка князя Ярослава Мудрого Анна, яка вийшла заміж за французького короля Генріха I, була "руською".

Про це міністр написав на своїй сторінці в Twitter.

" Вважатиму Пушкіна українцем. Зрештою, українські Одеса і Крим неодноразово надихали його творчого генія:) ", - зазначив Клімкін.

На цю заяву відреагував представник МЗС РФ Марія Захарова.

"Павло, ви з Гоголем ще не розібралися. Куди Вам за Олександра Сергійовича хапатися. І виключно для Вашого розуміння: коли Крим надихав Пушкіна, Хрущов ще не народився", - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Також полеміка навколо слів Путіна про Анну Ярославну розгорілася і серед представництв органів влади України і РФ в Twitter.

"Коли Росія говорить, що Анна Київська встановила російсько-французькі відносини, нагадаємо послідовність подій", - зазначив акаунт "Ukraine / Україна", який спільно ведуть представники прес-служб АП і МЗС.

У відповідь акаунт "РоссиЯ", який заснований МЗС РФ, написав: "Ми пишаємося нашою спільною історією (Росії, України і Білорусі) і загальним історичним спадщиною, яка повинна об'єднати наші народи, а не роз'єднувати".

Акаунт "Ukraine / Україна" відповів мемом з мультсеріалу "Сімпсони": "Росія, ти дійсно не міняєшся, чи не так?".

Потім до дискусії приєднався акаунт МЗС Росії: "Не заздри, Україна. У 1051 році Київ був столицею єдиної Київської Русі, яка включала території сучасної Білорусі, України і РФ".

Аккаунт "Ukraine / Україна" відповів: "Київська Русь також включала в себе і території сучасних Естонії, Литви, Латвії, Словаччини та Молдови. Не говори дурниці про "триєдину нації" і дотримуйся законів".