RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Зламати військову міць Росії: журналіст розповів, яка зброя допоможе ЗСУ

Збройні сили України потребують летальної зброї, яка може вразити мобільну російську важку артилерію, що розміщується на видаленні в 10-20 км від переднього краю.

Таку думку висловив відомий український журналіст Юрій Бутусов на сторінках "Дзеркала тижня", коментуючи майбутню зустріч президента України Петра Порошенка та президента США Дональда Трампа.

"Україні необхідна летальна зброя, яка б змогла швидко вражати мобільну російську важку артилерію, що розміщується на видаленні в 10-20 кілометрів від переднього краю і часто веде безкарні обстріли українських позицій, а також високоточні системи поразки станцій радіоелектронної розвідки і цілевказування", - написав Бутусов .

За його словами, відставання українських військ в цій сфері від російських - найбільш критичний.

Тому, як вважає журналіст, ЗСУ необхідні керовані ракети повітряного або наземного базування або далекобійні артилерійські системи з керованими боєприпасами в комплексі з системами виявлення, зв'язку і управління вогнем.

Бутусов підкреслив, що це дозволить в короткі терміни змінити характер бойових дій.

У той же час, на його думку, летальну зброю необхідно Україні в першу чергу не як політичний сигнал, а як спосіб позбавити Росію технічної переваги в бойових діях.

"Адміністрація Обами поставляла певні найважливіші види озброєнь, які дещо знизили критичне відставання в технологіях української армії, проте досі далеко не забезпечило паритет з російськими окупаційними військами", - підсумував Бутусов.

Докладніше про перспективи зустрічі президентів України і США читайте в матеріалі "Трамп використовує Україну для тиску на Росію, доля Порошенко йому байдужа", опублікованому на "Апострофі".