RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Донбас і летальна зброя: стали відомі перші результати візиту Порошенка до Трампа

Президент США Дональд Трамп після зустрічі з президентом України Петром Порошенком заявив про значний прогрес, який був досягнутий під час переговорів.

Про це повідомляє сайт українського телеканалу 112.

"Це велика честь зустрітися сьогодні з президентом Порошенком, президентом України, в (справи якого) ми всі дуже сильно залучені, ви це бачите, і про це всі читають. Ми мали дуже гарну дискусію, і досягнули значного прогресу", - зазначив Трамп.

Під час зустрічі Петра Порошенка з Державним секретарем США Рексом Тіллерсон сторони скоординували позиції щодо припинення російської агресії на Донбасі і повернення Криму.

Президент України представив план більш активного залучення США в врегулювання конфлікту на Донбасі.Порошенко і Тіллерсон також обговорили шляхи надання оборонної зброї для України та шляхи посилення інвестиційного та торговельно-економічного співробітництва України та США.

Представник Пентагону Джефф Девіс раніше заявив, що США не виключають можливість надання Україні летальної зброї в майбутньому. Дана можливість також передбачена проектом бюджету США на 2018 рік.

Як повідомляв "Апостроф", раніше користувачі соціальних мереж активно обговорювали першу зустріч президента США Дональда Трампа з лідером України Петром Порошенком, яка відбулася в Білому домі.