RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Порошенко назвав терміни отримання зброї від США

Питання поставок США оборонної зброї Україні може бути вирішене до жовтня 2017 року.

Про це заявив президент Петро Порошенко в інтерв'ю українським телеканалам за підсумками візиту в США.

"Під час зустрічі з міністром оборони, що було підтверджено під час зустрічі в Білому домі, позицію щодо постачання оборонної зброї спробують вирішити ще у межах поточного бюджетного року. Ви знаєте, що він триває до жовтня", - розповів президент.

Він додав, що між Україною і Сполученими Штатами Америки завершується підготовка угоди щодо поставок оборонної зброї.

"Ми домовилися про те, що зараз завершується підготовка угоди про постачання оборонної зброї, завершується угода по військово-технічного співробітництва, щодо співпраці в науково-дослідних розробках, багато інших угод з оборонним відомством", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що угоди повинні бути підписані в ході візиту в Україну міністра оборони США через два-три місяці.

Крім того, глава держави назвав головний підсумок свого візиту в США.

"Ми мали дуже важливе завдання, щоб обмінятися думками і озброїтися аргументами, напередодні зустрічей, які відбудуться в Гамбурзі в форматі G20. Це завдання на 100% вдалося", - підкреслив Порошенко.

За його словами, були знайдені не просто аргументи, а матеріали, докази, фотографії, карти, шеврони і багато інших речей, які чітко доводять російську присутність на Донбасі.

Глава української держави також додав, що під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом вдалося обговорити всі питання по координації зусиль світових інститутів (ООН, НАТО та інші) щодо реалізації мирного плану на Донбасі.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, під час візиту до Вашингтона президента України Петра Порошенка з американськими партнерами було обговорено деякі пункти законопроекту про деокупацію і реінтеграцію окупованого РФ Донбасу.