RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Макрон запропонував нову стратегію щодо звільнення Донбасу

Найближчим часом у рамках зустрічі "Нормандське четвірки" буде презентовано нову стратегію, яка передбачає деокупацію і реінтеграцію Донбасу.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час зустрічі з французьким лідером Еммануелем Макроном, передає "Интерфакс-Украина".

За словами глави української держави, проекти рішень "нормандського формату" можуть отримати назву "формула Макрона".

"Наші домовленості про те, що ми покладемо на папір проекти можливих рішень "нормандського формату", можливо, вони будуть називатися "формула Макрона". Але ми зможемо пред'явити суспільству план досягнення миру і деокупації сходу України", - зазначив Порошенко.

У свою чергу Макрон заявив, що Франція виступає за врегулювання конфлікту в Україні в нормандському форматі з залученням ОБСЄ.

"Ми дійсно налаштовані продовжувати мінський процес ще перед зустріччю Великої двадцятки. Ми підтримуємо ідею відновити співпрацю саме у "нормандському форматі" із залученням ОБСЄ", - заявив Макрон.

Водночас він зауважив, що виступає за часткову зміну методики, оскільки йому не до душі "безрезультатні дискусії".

Президент Франції також анонсував зустріч лідерів країн "нормандського формату" - України, Німеччини, Франції та Росія - яка відбудеться в кінці червня - початку липня 2017 року.

Нагадаємо, раніше Еммануель Макрон назвав княгиню Анну Ярославну важливою фігурою у французько-українських міжнародних відносинах.