RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Влада Польщі зробила тривожну заяву щодо Бандери і Україні

Польща заблокує вступ України до Євросоюзу, якщо не буде вирішено питання героїзації ОУН-УПА і не забезпечено прав польської меншини.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв'ю виданню wPolityce.

"Наше послання дуже чітке: з Бандерою у Європу не ввійдете. Ми говоримо про це і голосно, і тихо. Ми не будемо повторювати помилок 1990-х років, коли були певні проблеми в стосунках з Німеччиною і Литвою. Я маю на увазі статус польських меншин в цих країнах", - заявив глава МЗС Польщі.

За його словами, Варшава буде твердо вимагати від України, щоб всі ці питання були улагоджені до того, як Київ буде стояти біля воріт Європи з проханням про членство.

Ващиковський підкреслив, що якщо Київ буде ігнорувати вимоги Польщі, то може виникнути ситуація, яка існує у Греції і Македонії. Остання, як відомо, не може вступити в НАТО і почати переговори про членство в ЄС через незгоду Греції з назвою Македонії.

Нагадаємо, в лютому 2017 року посол Польщі в Україні Ян Пєкло заявив, що питання героїзації лідера ОУН Степана Бандери в Україні жодним чином не вплине на польсько-українські відносини.