RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Крах Мінських угод: з'явився прогноз щодо майбутнього "Малоросії" на Донбасі

Оголошення ватажком терористичної організації "ДНР" Олександром Захарченком "Малоросії" є тактичним кроком Кремля, з метою зірвати виконання Росією своєї частини Мінських угод.

Таку думку висловила експерт Інституту суспільно-економічних досліджень Юлія Курнишова в інтерв'ю "Апострофу".

За її словами, активна реалізація "Малоросії" буде означати крах Мінських угод, що в інтересах Кремля, який не бажає виводити свої війська та передавати Україні контроль над її кордоном.

"Росія розуміє, що вона досягла якогось максимуму в відносинах з США в українському питанні, і зараз потрібен якийсь хід, щоб здивувати опонентів і дестабілізувати ситуацію, щоб посіяти невпевненість в цьому процесі. Оскільки інших легітимних шляхів у рамках мінського процесу і інших форматів Росія не бачить, вона йде шляхом проголошення таких несподіваних рішень ", - зазначила Курнишова.

За її словами, після оголошення "Малоросії" РФ чекає до останнього і дивиться на реакцію, щоб вирішити, як розіграти цю карту.

"Я думаю, що державна легітимність у "Малоросії" буде ще менше, ніж у ОРДЛО, і ніхто з великих країн не захоче з ними вести жодних справ", - підсумувала експерт.

Читайте також повний текст інтерв'ю з Юлією Курнишовой "Путін може визнати" Малоросію ": названі приблизні терміни", який опубліковано на "Апострофі".