RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Відкриття в РФ справ проти керівництва Міноборони: з'явилася жорстка реакція Муженка

Слідчий комітет Росії (СК РФ) заявив про порушення двадцяти кримінальних справ проти керівників Міністерства оборони України.

"Головним слідчим управлінням СК Росії порушено 20 кримінальних справ щодо міністра оборони України Степана Полторака, його заступників Івана Руснака, Івана Шевчука, Ігоря Павловського, Олександра Дубляна, начальника генерального штабу Віктора Муженка, а також його перших заступників та заступників Ігоря Колесника, Сергія Бессараба і Володимира Хижего", - заявили в СК РФ.

Також порушено справи проти посадових осіб, які здійснюють керівництво розвідкою, сухопутних військ і повітряних сил, в тому числі спеціальними операціями: Сергія Попко, Василя Бурби, Сергія Наева, Анатолія Пушнякова, Олександра Красноока, Олександра Павлюка, Андрія Грищенка, Олександра Локоти, Сергія Дроздова, Михайла Забродського, Ігоря Луньова та Ігоря Воронченко.

В діях вищого військового керівництва України російське слідство вбачає ознаки злочинів, передбачених ст. ст. 356, 357 КК РФ (застосування заборонених засобів і методів ведення війни, геноцид).

У свою чергу начальник Генерального штабу Збройних Сил України Віктор Муженко назвав порушення кримінальних справ проти українського військового керівництва в Росії "промиванням мізків" і нагадав про те, що російську владу чекає суд в Гаазі.

"Судячи з новин "слєдствєнного комітєта" Росії навчання "Запад - 2017" супроводжуються черговою промивкою мізків "русскоязичному населенію". Ми захищаємо свою Батьківщину! А російське керівництво, яке веде війну проти Українського народу точно чекає Гаага.", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

Як повідомляв "Апостроф", в Генштабі ЗСУ назвали кількість справ, відкритих в РФ проти учасників АТО.