RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Підсумки виборів в Німеччині: в Україні озвучили сумний прогноз щодо санкцій проти Росії

Незважаючи на те, що Росії, можливо, вдасться домогтися скасування санкцій, навряд чи Німеччина зможе поміняти свою думку щодо питання Донбасу в рамках мінського формату.

Про це "Апострофу" розповів політолог Кость Бондаренко.

"Скасування європейських санкцій щодо Росії цілком реальне. Більш того, в наступному році ми побачимо конкуренцію Німеччині і Франції, хто ефективніше доб'ється скасування санкцій. Тому що і ринок Франції, і ринок Німеччини занадто чутливі до питань санкцій проти Росії. Ринки Німеччини і Франції страждають від санкцій не менше, ніж Росія", - розповів політолог.

Експерт пояснює, чому це не відбулося раніше.

"2017-й рік був роком виборів. А якраз політична сила, на яку спиралася Меркель, не так чутлива до даної проблеми. Подивіться на результати виборів - найбільшу кількість голосів за "Альтернативу" для Німеччини віддала Саксонія. А основи ХДС на Заході Німеччини. Тому Меркель було необхідно робити якісь реверанси перед своїми виборцями", - підсумував Кость Бондаренко.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": "Де Меркель і де цілісність України: що отримає Київ від нового Бундестагу".