RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Не кинуть, як завжди кидали: Ярош озвучив прогноз щодо зброї Заходу для України

Народний депутат України, командир УДА Дмитро Ярош вважає, що в разі повномасштабного військового вторгнення російських військ в Україну, США нададуть нашій країні допомогу з озброєнням.

Про це він заявив в інтерв'ю "Апострофу".

"Ми готові до всіх тих викликів. І я так скажу: немає зараз чогось такого дуже страшного в обороні від агресора – вже з нинішніми ЗСУ, з тією величезною кількістю людей, які пройшли фронт. Оборона є оборона. В обороні можна ефективно ворога знищувати, а самому нести мінімальні втрати. Навіть якщо буде використовуватися авіація, крилаті ракети їхні і так далі", - говорить Ярош.

В даному контексті він згадує втрати російської армії під час навчань "Захід-2017" і військових дій в Грузії в 2008 році.

"Хоча нашій ПВО ще рости і рости. А ще була б ПРО – то взагалі б супер! Але я так підозрюю, що у разі широкомасштабної військової агресії з боку Росії ті ж самі комплекси Patriot (зенітні ракетні комплекси MIM-104 Patriot, - "Апостроф") і так далі до нас дійдуть. Бо коли вже почнеться щось широкомасштабне, американці цього разу, я думаю, не кинуть нас, як нас Захід завжди кидав", - впевнений командир УДА.

Також він висловлює надію, що Захід нарешті реалізує зобов'язання, взяті на себе під час підписання Будапештського меморандуму.

Читайте також повний текст інтерв'ю на "Апострофі": "Дмитро Ярош: Крім війни, є ще одна загроза, яка може розірвати Україну".