RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явилася важлива інформація про долю затриманих ФСБ українських прикордонників

Російська сторона офіційно підтвердила затримання двох співробітників Держприкордонслужби України Сумського загону.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на першого заступника голови ДПСУ Василя Серватюка.

"Російська сторона проінформувала, що ними затримано двох громадян України, які заявили, що вони є військовослужбовцями Державної прикордонної служби України", - заявив він.

За словами Серватюка, росіяни просять надати документи, що підтверджують цю інформацію. На 5 жовтня заплановане проведення прикордонно-представницької зустрічі, під час якої українська сторона очікує повернення прикордонників.

Представник ДПСУ підтвердив озвучену раніше інформацію про те, що росіянами були затримані начальник відділу прикордонної служби зі своїм заступником.

Подробиць про те, як і з якої причини були затримані прикордонники, за словами Серватюка, немає.

"Чи було це випадкове порушення режиму кордону під час моніторингу ділянки державного кордону, коли збилися і втратили орієнтування і потрапили на територію РФ, або якісь інші обставини", - заявив він, додавши, що на ділянці кордону в Сумській області часто трапляються подібні ситуації.

"На сьогоднішній день і ми маємо багато затримань як російських військовослужбовців, так і громадян РФ, які в силу тих чи інших обставин порушили режим державного кордону", - також додав він.

За словами представника ДПСУ, двох військовослужбовців чекає рішення суду, який може винести або попередження, або штраф, або утримання під вартою протягом 10 діб.

Як повідомляв "Апостроф", ЗМІ дізналися несподівану деталь затримання українських прикордонників росіянами.