RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Донбас став темою телефонної розмови Тіллерсона з Лавровим: перші подробиці

Глави зовнішньополітичних відомств Росії та США Сергій Лавров і Рекс Тіллерсон 9 жовтня провели телефонні переговори, під час яких обговорили шляхи вирішення конфлікту на Донбасі.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ РФ.

"Російський міністр зазначив, законопроект про "реінтеграцію Донбасу", який просуває київська влада, явно суперечить Мінським угодами і підриває мирне врегулювання", - сказано в повідомленні.

Під час розмови увага була приділена також підсумками зустрічі помічника президента РФ Владислава Суркова і спецпредставника США в Україні Курта Волкера, яка відбулася 7 жовтня в Белграді. Сторони вказали на важливість подібних переговорів "в інтересах вироблення реалістичних підходів до виконання узгодженого в Мінську "Комплексу заходів".

Під час телефонної розмови сторони також обговорили ситуацію в Сирії, північнокорейську кризу, а також вилучення нерухомості російських дипломатів в США.

Відзначається, що ініціатором розмови став Лавров.

Всі подробиці переговорів інших російських і американських дипломатів, - Суркова і Волкера щодо Донбасу, читайте в матеріалі "Апострофа": Два варіанти для Донбасу: що Волкер і Сурков обговорювали на секретних переговорах.