RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Миротворці на Донбасі: джерело розкрило важливі деталі переговорів Волкера з Сурковим

Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер і помічник президента РФ Владиславом Сурковим на зустрічі в Белграді обговорювали питання введення миротворчого контингенту на Донбас.

Про це "Апострофу" розповів один із співрозмовників у владі.

"Спочатку миротворці сприяють розмежування сил, повного припинення вогню і відведення техніки. Далі Рада приймає закони в рамках Мінських угод і проводиться обмін полоненими за формулою "всіх на всіх". Після цього мандат миротворців розширюється на всю територію ОРДЛО і починається підготовка до місцевих виборів. Після виборів кордон передається під контроль Києва - і мандат миротворців вважається завершеним", - зазначило джерело.

Він підкреслив, що ця пропозиція зацікавила Волкера, і дане рішення приймуть в якості компромісу, якщо незабаром держсекретаря США Рекса Тіллерсона не замінять на Ніккі Хейлі – постійного представника Сполучених Штатів в ООН – ймовірність чого, за словами джерела, досить висока. У цьому випадку може зміниться вектор переговорів США з РФ.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": "Два варіанти для Донбасу: що Волкер і Сурков обговорювали на секретних переговорах".