RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Небезпечний сигнал: в Україні дали жорстку оцінку візиту генсека Ради Європи в Москву

Народний депутат і голова делегації України в Парламентській Асамблеї Ради Європи Володимир Ар'єв вважає, що візит генсека ПАРЄ Турбйорна Ягланда до Москви загрожує небезпеками для майбутнього організації.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Приводом для запису стали слова Ягланда про його плани на зустріч з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.

"Я тут для того, щоб обговорити ряд питань, в тому числі серед них питання про те, як ми можемо повернути парламентську делегацію Росії в ПАРЄ", - сказав генсек.

Ар'єв порівнює візит з продажем індульгенції.

"Картина жахлива - очільник головної правозахисної структури Європи проситиме головного порушника прийти назад, аби не втратити фінансування. Це виглядає як продаж індульгенції, коли прощення за грубе порушення міжнародного законодавства і прав людини продається за внесок", - відзначає він.

За словами нардепа, такими діями Ягланд дає підставу іншим країнам думати, що їхні злочини залишаться безкарними.

"Наслідком цього стане підірвана довіра до всієї Ради Європи, яка іде проти власних цінностей. І найбільший вплив це спричинить в країнах, які проводять реформи. Бо ціна резолюцій і рекомендацій всіх інституцій - ПАРЄ, Комітету міністрів, Венеціанської комісії тощо - просто обнуляються", - вважає Ар'єв.

Як повідомляв "Апостроф", в Раді Європи розгорівся скандал навколо спроби генсека умовити Україну піддатися на шантаж Кремля.