RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Під загрозою відставки: ЗМІ дізналися, навіщо глава МЗС Польщі робить гострі заяви на адресу України

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський, який останнім часом відзначився неодноразовими різкими заявами на адресу України, знаходиться під загрозою відставки.

Про це розповіла "Українська правда".

Журналісти видання зазначили, що ще 17 жовтня Ващиковський писав у статті для польського видання Rzeczpospolita про те, що він намагається досягти союзу і партнерства з Україною.

Проте, після того як 24 жовтня прем'єр-міністр Польщі Бета Шидло заявила про підготовку змін у складі польського уряду, Ващиковський почав використовувати агресивну риторику. Він заявив про те, що до Польщі не пускатимуть людей, які підтримують "СС-Галичина" і будуть зносити нелегальні українські пам'ятники, а також демонстративно відмовився від візиту до українського музею.

Таким чином, відзначають журналісти, Ващиковський намагається збільшити свою впізнаваність серед населення Польщі, щоб продовжити політичну кар'єру після відставки.

У той же час, пише видання, вірогідно, наступний глава МЗС Польщі продовжить підтримувати напругу в стосунках з Україною, оскільки таких позицій дотримується правляча партія "Право і Справедливість".

Нагадаємо, сьогодні "Апостроф" писав про те, що Ващиковський відмовився зайти в Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького".