RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Нас використовують: глава МЗС Польщі зробив нове неоднозначну заяву на адресу України

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що Київ "використовує" Варшаву і розраховує, що вона за будь-яких обставин буде підтримувати Україну.

Про це Ващиковський повідомив в ефірі польського радіо "Trojka", передає УНН.

"Досі ми стискали зуби, оскільки, враховуючи нашу військово-політичну доктрину і безпеку, збереження незалежної України є безцінним. Однак ми визнали, що нас використовують, що Україна досить безтурботно дивиться на цю проблему і виходять з розрахунку, що ми безумовно будемо підтримувати безпеку і незалежність України, стояти на її стороні в конфлікті з Росією і не вимагати вирішення двосторонніх проблем - історичних або освітніх ", - вважає польський міністр.

На думку Ващиковського, у польсько-українських відносинах є перешкодами наступні фактори: історична політика, "певною мірою" освіта, а також ситуація навколо повернення польської громади в Україні церковного майна - костелів і парафіяльних будинків.

Польський міністр зазначив, що Варшава відкрито говорить: "Російська агресія не може бути відмовкою, щоб не вирішувати двосторонніх проблем".

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно під час візиту до Львова Ващиковський різко відреагував на слова про окупації Польщею Західної України.