RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Консул Польщі дав пояснення своєї заяви про "польський Львів"

Віце-консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур дав пояснення своєму недавньому заявою про місто Львів.

Заява віце-консула розміщено на сайті Генконсульства.

"У зв’язку з інформацією, яка з’являється у деяких українських ЗМІ, стосовно мого виступу під час присвяченої Генрику Юзевському конференції в Рівному, повідомляю, що слова, які мені приписують вирвано з контексту і перекручено. Я не говорив про те, що Львів є польським містом. Я чітко зазначив, що Львів був польським містом у 1918 році, коли більшість його мешканців становили поляки. Це питання було порушене під час дискусії, яка спалахнула після мого протесту проти вживання терміну „польська окупація” в стосунку до міжвоєнного періоду на Волині, яким послуговувалися під час кількох виступів", - йдеться в заяві Запура.

Він звернув увагу, що невірно зрозуміли і його слова про "окупації Криму" Україною.

" Питання Криму і Донбасу, зазначене в інформації, було наведене мною як приклад, що звинувачення у польській окупації Волині настільки ж абсурдні, як звинувачення України в окупації Криму. Очевидно, не всі мене зрозуміли", - підкреслив віце-консул.

Нагадаємо, вечори завідувач відділом Рівненського краєзнавчого музею Ігор Марчук заявив, що Марек Запур назвав Львів польським містом.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно глава МЗС Польщі заявив, що Київ "використовує" Варшаву.