RU  UA  EN

Неділя, 23 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 червня

Всі новини

У Путіна відреагували на можливий розрив дипломатичних відносин Росії та України

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що питання про розрив дипломатичних відносин Києва і Москви є суверенною справою України.

Про це повідомляє "РИА Новости".

За словами Пєскова, якщо Київ піде на цей крок, то постраждають інтереси українців і росіян.

"В Україні в останні роки приймалося чимало рішень, які мали негативні наслідки для врегулювання конфлікту на південному сході країни. Напевно, якщо таке рішення буде прийнято на цей раз, то це додатково ускладнить ситуацію", - говорить прес-секретар Путіна.

Нагадаємо, російське видання "Коммерсант" писало, що у Верховній Раді внесли поправку в закон про реінтеграції Донбасу щодо розриву відносин з РФ.

Однак, як передає "Обозреватель", депутат від БПП Володимир Ар'єв заявив, що розрив дипломатичних відносин з державами не є компетенцією Верховної Ради.

"Дипломатичні відносини з різними країнами - це не компетенція Верховної Ради. Це компетенція уряду. Будь-які рішення Ради щодо дипвідносин не матимуть безпосереднього дії", - зазначив нардеп.

Він підкреслив, що навіть у разі прийняття Радою постанови про розрив дипвідносин з Росією, вона буде мати виключно рекомендаційний характер.

Як повідомляв "Апостроф", в Держдумі РФ запропонували відмінити законодавчі акти 1954 року, згідно з яким Крим передали до складу України.