RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Катастрофа MH17 на Донбасі: у Нідерландах дізналися скандальні подробиці про показання проти України

Нідерландський парламентарій від партії "Християнсько-демократичний заклик" Пітер Омцигт навмисно спотворює інформацію щодо катастрофи малазійського Boeing рейсу MH17 на Донбасі в 2014 році.

Про це пише голландське видання NRC Handelsblad.

У травні цього року в залі одного з нідерландських коледжів відбувся захід на тему катастрофи MH17, де були присутні родичі жертв. Одним із спікерів на заході був якийсь Олександр зі східної України, який нібито був свідком авіакатастрофи.

Також на заході був присутній і нідерландець Єрун ван Рійсберген, який розслідує катастрофу MH17 в якості хобі. Саме він і знайшов "свідка" Олександра.

"На годиннику 19:49, і лекція вже почалася, коли телефон ван Рійсбергена загоряється. У текстовому повідомленні Омцигт диктує, що повинен сказати український свідок", - пише видання.

Також журналісти і привели частину тексту, який Омцигт продиктував для "свідка": "Я бачив авіакатастрофу. Кабіна перебувала в 100 метрах від мого будинку. Я бачив жертв, але і [...] український військовий літак пролетів 17 липня над моїм будинком. Однак я не визнаний свідком".

"Передано перекладачеві. Спасибі", - відповів ван Рійсберген.

Зазначається, що Олександр у ході свого виступу виголосив текст, який був написаний нідерландським парламентарієм.

Видання підкреслює, що спроба ван Рійсбергена і Омцигта привернути увагу ЗМІ до Олександра не вдалася, оскільки, як виявилося, він особисто не бачив катастрофу MH17. У момент авіакатастрофи його взагалі не було на Донбасі, а вдома була тільки його дружина.

Як повідомляв "Апостроф", Міжнародна слідча група з розслідування катастрофи МН17 відмовилася йти на угоду з Росією в обмін на надання достовірних відомостей про інцидент.